Пет талантиви деца от Казанлък очакват подкрепа!

Всички те получиха място в Клуб 2018 на успешните български деца с шанс да станат стипендианти на Фондация „Димитър Бербатов“.

Сред „Успелите деца на България“ е 8-годишният музикален талант и възпитаник на Елена Юлиянова Христиана Харалампиева. В поп пеене с номинация е друго казанлъшко дете, изявяващо се в музикални конкурси – Елена Николаева, чийто ръководител е педагогът Мариана Мъгева. Сред номинираните от над 200 деца са чаровните балерини при ОДК „Св. Иван Рилски“ с ръководител Танко Танев. Танцовият дует Анна-Мария Танева и Антония Ваклинова също ще се бори за място на финала. Единствената номинация сред пишещите, категория литература, е Кирил Димов.

Бутонът АПЛОДИСМЕНТИ, който се намира в края на всяка одобрена номинация, отразява само харесване, подкрепа и популярност, но не влияе на оценяването по никакъв начин, уточняват от Фондацията.

До обявяването на окончателния списък (обичайно това става през април), ничия номинация не е неодобрена, още по-малко пък „отхвърлена“.

Жури, което включва (освен представители на фондацията) експерти от всяка област (Спорт, Изкуства, Наука) ще прецени кой от всички номинирани най-много заслужава да получи наградата в съответната област и в съответната възрастова група.

След деветото издание на проекта „Успелите деца“ номинациите не се оценяват по точкова система. Ще бъдат наградени общо 9 деца от училища в страната или в чужбина: по три във всяка област на изява и в нея – по едно във всяка възрастова група (от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас).

Отделно (чрез номинациите на децата) може ще бъде отличен педагог на годината.

Награждаването ще се извърши на официална церемония прeз 2019 г., на която ще присъства самият Димитър Бербатов.

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram