Пенсионерските клубове в община Казанлък не се дават на младежките формации

Пенсионерският клуб в Крън организира социална трапезария, в която през зимния период се хранят пенсионери с ниски пенсии, обикновено по-възрастни хора и самотноживеещи, за които това е една изключителна социална подкрепа. Ръководството на пенсионерския клуб само приготвя храната и набира продуктите от заделената зимнина сред желаещите да се включат в инициативата жители на селото, като всеки според възможностите си се отзовава и предоставя продекти на трапезарията.

В клуба в Хаджи Димитрово, който е създаден от миналата година, се похвалиха със своето единство, но тъй като са нов клуб, нямат столове. В Енина, Черганово, Кънчево, Шипка, Горно Черковище клубовете имат нужда от ремонти или предоставяне на нова база. В Шейново се похвалиха с чудесен клуб и много активни и талантливи членове, в Ясеново пък са направили истински етнографски музей на населеното място. В Голямо Дряново и Дунавци все още горят страсти, но след време разделно се надяват да се обединят, за да заживеят по-задружно. Председателите на клубовете в Средногорово, Ръжена и Бузовград също споделиха не само за своите неволи и добри инициативи, но и дадоха конкретни предложения, например за движението на автобусите от обществения транспорт до Средногорово.

Най-многочислен и най-активен, както се и очакваше, е Общинският пенсионерски клуб в Казанлък, който наброява 350 членове, има различни формации – спортен клуб за здраве, вокална група, клуб по интереси, дори вече се сформира клуб за танци.

Всичко това, представителите на пенсионерските клубове споделиха днес пред кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Кметът пое конкретни обещания към клубовете, които могат да се реализират с подкрепата на Община Казанлък, както обеща да присъства и на следващите сбирка на пенсионерските клубове. От тях пък дойде идеята в годината на активността на възрастните хора те да си направят представяне на своите таланти на един съвместен концерт.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram