ПГТТМ се включи в Световната седмица на парите

ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт се включи в Световната седмица на парите с открит урок на тема: „Същност и произход на парите“. Учениците от Х клас на специалност „Икономическа информатика“ се запознаха с произхода на парите, развитието им през вековете и какво ще бъде тяхното бъдеще. Чрез игри те създадоха DSCF7373един семеен бюджет, откриха предимствата и недостатъците на банкнотите и показаха знания за различните валути.

В края на часа учениците направиха предложения да „включат“ парите в добра кауза. Ще се ангажират с две благотворителни кампании. С едната ще подпомогнат на болно детенце, а с  другата – на приюта за бездомни животни.

Директорът на училището д-р инж. Дечко Пейчинов одобри идеите и насърчи учениците да бъдат все така социално отговорни.

Световната седмица на парите е инициатива, организирана от Child & Youth Finance International в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD), която се провежда ежегодно през втората седмица на месец март. Целта е чрез забавни и интерактивни дейности децата и младежите да научат повече за парите, спестяването, създаването на умения за работа и предприемачеството. Вече пета година в инициативата се включват училища, университети, държавни институции, общини, компании, за да помогнат младите хора да повишат финансовата DSCF7387 (1)си култура.

През 2016 г. инициативата се провежда от 14 до 20 март.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram