Павел баня отбеляза Деня на Съединението

Девет читалища от Община Павел баня се включиха в празника, посветен на Деня на Съединението. Тържествената програма започна с поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите. Пред паметника на Дядо Цанко – Комитата в центъра на Павел баня глави сведоха заместник -кметът Йордана Енева, служители от Общинска администрация, общински съветници, граждани. 

След това всички се отправиха към лятната сцена, на която се качиха творчески колективи от населените места в общината. 

От началото на тази седмица градоначалникът Иса Бесоолу е в Барселона, за да подкрепи танцьорите от павелбанския ансамбъл “Детелини”, които участват в международен фолклорен фестивал. Заради националния празник на България – 6 септември, организаторите от ЦИОФФ обявиха фестивалния ден за Ден на България. В тази връзка днес лично кметът Иса Бесоолу поведе българското хоро в курортния фестивален град Калея (Испания). 

Поздравителен адрес от кмета Иса Бесоолу: 

Днес е един от най-високоценените и уважавани празници в нашия календар. Днес е 6-и септември – Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Дата, паметна и запомняща се. Дата, отправна точка в историята за ново начало и начин на мислене.

Затова нека днес всеки от нас преосмисли през собствената си призма смисъла на това да се обединим в името на по-доброто бъдеще на страната ни!

Нека във всеки свой ден от тук насетне насищаме със смисъл думата „съединение”! Да, „Съединението прави силата”, но днес, повече от всякога, трябва да осъзнаем тази житейска истина и да се стремим към постигането й! Имаме нужда от това.

Честит празник, павелбанци!

Честит празник, българи!

Да ни е честито Съединението на България!

Иса Бесоолу – кмет на Община Павел баня 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram