Очакват митрополит Киприян на визита в Казанлък

Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприян ще уважи днес с присъствието си казанлъшките хористи при НЧ „Искра“. Той ще бъде тук за репетиция на Смесения хор „Петко Стайнов“ .

Старозагорският митрополит ще дирижира „Реквием“ от В. А. Моцарт на 12 април с участието на известните солисти на Държавна опера Стара Загора Ивайло Джуров, Беса Лугичи, Гергана Русекова и Николай Моцов, хор „Петко Стайнов“ и оркестър.

Митрополит Киприян е възпитаник на НУМСИ „Христина Морфова“ в гр. Стара Загора, а в Казанлък – на музикалния педагог Стефка Денева, ръководител на ВС „Искрица“.

От 2000 г. той е назначен и за диригент на представителния хор „Св. Софроний еп. Врачански“ на Врачанска епархия.

Като Архимандрит Киприян е носител на голямата награда от Международния конкурс „Пееща душа“ – гр. Бялисток, Полша, носител е на грамоти и дипломи от Международния фестивал на православната музика в гр. Поморие – 2004/2005 г., на Международния фестивал на руската църковна песен – 2002/2003 г. -София, носител е на юбилейната значка – орден „Св. Софроний еп. Врачански“ за особени заслуги в развитието на църковно-обществения и културно-музикалния живот във Врачанска епархия и Врачанска област.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram