ОУ“Чудомир“ отбеляза тържествено патронния си празник

Ds olil

На 25 март Благовещение и рождената дата на писателя и художник Чудомир , ОУ „Чудомир” отбеляза своя патронен празник. Началото на празничния ден бе белязано от откриването на първата обща изложба за празника„Чудо свят – чудо цвят”, с участието на всички класове от училището.
Четвъртите класове отбелязаха патронния празник с тържество под надслов „Животът и делото на Чудомир”. Един от многото достойни наследници на Димитър Чорбаджийски от ОУ „Чудомир „ е четвъртокласникът Иван Манчев, който за пореден път демонстрира пред своите съученици и гостите на тържеството своите способности.
С тържество под надслов „”Познавате ли Чудомир” в празника се включиха и най-малките ученици – децата от подготвителната група. Те получиха и специален музикален поздрав от второкласничката Габриела и нейната майка.
За първокласниците на ОУ „Чудомир” празникът беше двоен –патронния и Празник на буквите. Други прояви, включени в празничната програма на ОУ „Чудомир” бяха конкурсът Мис „Чудомир 2014” и дискотека за учениците от 5-ти до 8-ми клас. За учениците и гостите в празничния ден специален поздрав поднесоха клубът по народни танци, вокалната група и мажоретния състав към училището. В Програмата за патронния празник на ОУ „Чудомир” бяха включени и събития, предшестващи датата 25 март. Възпитаници на училището посетиха изложбата „Кръвта вода не става” в къща-музей „Чудомир”. Бяха проведени и турнири между петите а и б класове по футбол и народна топка, в които победител бе 5 а клас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram