От 3 до 10 години затвор грози убиеца на 66-годишната жена, прегазена на пешеходна пътека в Стара Загора

Окръжна прокуратура-Стара Загора извършва разследване за катастрофата на пешеходна пътека, при която тази сутрин загина 66-годишна жена, а друга пострада тежко, съобщи пресцентърът на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На кръстовището на бул.”Славянски” с ул.”К. Ганчев”около 7:00 часа на пешеходна пътека е настъпило пътно-транспортно произшествие между лек автомобил и две пешеходки, уточняват от Прокуратурата. Двете възрастни дами 66 и 61 год. пресичали бул. „Славянски” в посока север – юг по пешеходна пътека.

В същото време в посока запад – изток се движел неустановен лек автомобил. Лекият автомобил удря двете пешеходки, като след удара не спира, а продължава движението си и бяга от местопроизшествието. Шофьорът се издирва.

В резултат на удара, на място е починала 66-годишната жена, а другата е откарана в МБАЛ ”Ст.Киркович” – Стара Загора със счупена дясна подбедрица и наранявания в дясно рамо, сочат първоначални данни от медицинския преглед.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.4, вр. с ал.3,  буква”б” във вр. с ал.1, буква „в” вр. с чл. 342, ал.1 от НК , за което престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитан е един свидетел и са назначени съдебно – медицински експертизи.

Разследването по делото продължава, като предстои извършването на действия за установяване автора на престъплението, разпити на свидетели имащи информация за инцидента, изготвяне на заключенията на назначените експертизи и др.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram