От 12 сертември в Казанлък раздават храни от интервенционните запаси на ЕС

Ds olil

В старозагорската областна червенокръстка организация започна изпълнението на първи транш от разпределянето на храни от интервенционните запаси на ЕС за най – нуждаещи се лица в България, План 2012 г.“ За 2012 г. от Агенция социално подпомагате са утвърдени 11090 провоимащи лица от 190 населени места в област Стара Загора. Получени са доставките на първите 9 продукта, с които започва раздаването на първи транш. Всеки правоимащ по програмата на първи транш ще бъде подпомогнат с пакет от общо 12,140 кг храни, съдържащ захар, боб, брашно, ориз, спагети, макарони, вафли, нишесте и бисквити.

За цялата програма, всеки включен в нея ще получи приблизително по 70 кг хранителни продукти.

Раздаването на храните е организирано в 14 временни пункта във всеки общински център. Приблизително 200 доброволци ще достигнат до всяко от 190-те населени места, в които има нуждаещи се, включени в програмата.

Очаква се в големите общински центрове Стара Загора, Казанлък и Чирпан, в началото на първи транш ежедневно да преминават над 100 човека за да получат своите хранителни продукти.За Казанлък помощите ще бъдат раздавани в клуб „В. Левски“ от 12 септември до 2 октомври от 8.30 до 13.30 часа, а за населените места в общината в съответните кметства от 9 часа сутринта.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram