От общината признаха, че правят СРС-та на срещи?!?

Ds olil

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=2GafSScM_UU’]

В разпространено становище от община Казанлък става ясно, че разполагат с определено направен конфиденциално запис на срещата на областния управител Живка Аладжова с архитекти и инженери от Казанлък. Специалистите помолиха, срещата да се проведе при закрити врата за медиите. След срещата Аладжова разговаря с журналисти.
Пълният запис от интервюто, дадено от Аладжова може да видите в сайта на Пресс тв.

Общинска администрация в Казанлък разпространи становище по повод срещата на областния управител Живка Аладжова с представители на Камарата на архитектите и Камарата на инженерите в Града на розите.
Странно защо от общината правят извода, че разговорът на Аладжова с медиите е политическо внушение. Самата Аладжова заяви пред медиите, че има намерението държавни и общински звена да работят в синхрон и в полза на специалистите. Самите архитекти и инженери са били инициатори на срещата, като основният акцент в нея наистина е бил тромавите процедури, както от държавата, така и от общината. Странно защо от община Казанлък говорят за политически внушения, при положение, че сред казанлъшките архитекти и инженери има членове и симпатизанти на основните и големи партии и самите те са поставили конкретни казуси в случая. Медиите не присъстваха на самата среща, за което настояваха специалистите от Казанлък, а не областният управител, както се подразбира в тълкувание на общинското становище. От общината недоумяват защо на срещата не били поканени заместник-кметът по строителство инж. Даниела Коева и главният архитект на общината арх. Ивелин Недялков, но вторият на добра воля все пак присъствал на срещата. Тук отново припомняме, че срещата е била поискана да се проведе с областния управител Аладжова. Скромно казано, недупостимо в становище на община от там отправят риторични въпроси, които са по-скоро журналистически похват, но не и стил, който подхожда на администрация. От общината заявяват, че няма загубени документи, както се е заявило по време на срещата. Те квалифицират като безотговорно твърдението, което е било отправено от от арх. Детелина Балканска за „погубена“ документация в общинска администрация. Въпросните материали били заведени в деловодството на Общински съвет.
В края на становището си от общината заявяват официално
„Община Казанлък изразява своето възмущение от опитите на представител на държавната власт да прави политически внушения пред медиите и обществеността
в присъствието на областния лидер на БСП относно работата на общинска администрация и да уронва престижа й“. Буди притеснение финалът на съобщението, в което от общината признават, че са направили запис на срещата, при положение, че самите архитекти и инженери, настояха точно това да не бъде правено.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram