От над 19 до 7 градуса паднаха температурите за денонощие

В 8:00 часа тази сутрин е било по-топло от измерените в ранния следобед градуси в Казанлък, показва справката в Метеорологичната служба в града. Тази нощ температурата е паднала до 0 градуса, а в утрото са измерени 8 градуса. Малко след 14:00 часа термометрите отчитат по-ниски стойности- 7,2 градуса. Вчера по същото време живакът на термометрите се покачи до пролетните 19,4 градуса. Драстичното разминаване между стойностите на температурата на 28 и 29 декември се дължи на очакваната промяна на времето, която предвидиха синоптиците.

Нахлува обещаният студ, който ще се задържи до 4 януари, според средносрочните прогнози. Ще бъде истинска зима откъм температури – те ще са отрицателни и през деня. Ще наблюдаваме това, което синоптиците наричат „ледени дни“ – температурата дори в равнинните части на страната и през деня ще е под нулата.

Очертават се истински зимни дни, но без сняг за празничните дни. Ще прехвърча сняг в следващите 2-3 дни, но няма да се натрупа снежна покривка. Снегът ще се забави поне със седмица-две, уверяват метеоролозите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram