От Ла Лече лига Казанлък планират още беседи за кърменето до края на годината

Събитията за отбелязване на Световната седмица на кърменето  в Казанлък, за 6-та поредна година, се проведоха по инициатива на Ла Лече Лига България. Първите две инициативи на казанлъшките доброволки бяха планирани срещи на теми „Митове за кърменето“ и „Кърменето: печеливша цел за цял живот!“
Беседите са безплатни и отворени за всеки, който се интересува от темата за кърменето, разказва ни Антония Колева, която е Ла Лече Лига лидер за Казанлък от 2009 г.

Мариана Сарачева отскоро е част от неправителствената организация. Кърми и двете си деца, и също както много млади родители е изпитвала притеснения  в самото начало . Съмнения с които се разделя, след като става част от екипа на Ла Лече лига за Казанлък.

Ла Лече Лига е международна доброволческа организация с клонове по цял свят, чиято мисия и цел е да помага, насърчава и подкрепя всички майки, които искат да кърмят бебетата си.
Предстоят и още инициативи, които са ориентирани към бъдещите майки и кърмачките. Предстоящите събития ще бъдат публикувани още тази седмица на Фейсбук страницата на Ла Лече лига –групата  „Родители за Казанлък”. На всички посочени срещи до края на декември ще присъстват и обучители, които ще съветват по въпросите за кърменето.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram