Отложиха балканското за септември, малките „лястовици“ карат днес в Трилистник

За края на септември е отложено провеждането на балканиадата за юноши младша, старша възраст, младежи до 23 години и мъже – елит. Казанлък бе определен за домакин на събитието на финала на седмицата 4-6 юли. Затварянето на Прохода на Републиката и наводненията в Североизточна България са причина за това решение на колоездачния съюз.

Няма промяна в датите на държавните лични и отборни шампионати на писта , планирани за юли. На 5 и 6 юли в Свиленград ще се проведе съревнованието за момчета, а юноши младша възраст ще определят шампионите на писта в Пазарджик на 12 и 13 юли.

Продължават и поредицата състезания от веригата „Черноморска колоездачна лига”. Четири момчета на „Лястовица” стартират от 16:00 часа в пловдивското село Трилистник  за Купа „Дием”.

Нищо случайно няма в обстоятелството, че именно това село край Пловдив /далеч от морето/ се утвърждава като домакин на надпревари за млади колоездачи, тъй като тук се намира „базовият лагер“ на фирмата за производство на специализирана спортна екипировка за колоездене . Това е 10-ти кръг от Черноморската лига, за момчета от двете възрастови групи: 5-6 и 6-7 клас.

Остават вече само две състезания в тези възрастови групи- на 25 юли в село Равда за едноименната купа и на 5 октомври – за купата на курорта Слънчев бряг.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram