Наградиха ученици от Математическата гимназия и „Мати Болгария“ за успешно представяне в състезанията

На тържествена церемония в Регионален исторически музей бяха наградени ученици от старазагорски и казанлъшки училища за високи постижения в областни, национални и международни състезания по математика. Инициативата е на една от първите ученички на известния старозагорски учител по математика Любомир Любенов- Десислава Спиридонова. Тя отличи най-добрите математици, които през изминаващата учебна година са завоювали призови места на девет математически състезания, с ваучери за книги или спортни стоки на обща стойност 9900 лева, които са лично дарени от нея.

„Поводът, който днес организираме, искам да бъде заразителен за тази плеяда от бъдещи научници, математици и творци в различните направления на науката. Малко са хората, които са успели като Десислава Спиридонова. Нейното желание да подкрепи децата е похвално. Тя се връща към корените си след успешна кариера в чужбина. Пожелавам си да има повече такива хора, които да окуражават и отличават изявените ученици“, приветства присъстващите зам.-кметът Иванка Сотирова.

Отличените математици са от 2- 12 клас и са възпитаници на Второ ОУ „П. Р. Славейков“ ,  ОУ „Кирил Христов“, Пето ОУ „Митьо Станев“, Шесто ОУ „Св. Никола“, Тринадесето ОУ „Св. П. Хилендарски“, НУ „Д.Благоев“, СУ „Максим Горки“, ППМГ „Гео Милев“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и ПГ „Проф. Минко Балкански“ , ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък и ОУ „Мати Болгария“- Казанлък.

Десислава Спиридонова е възпитаничка на Математическата гимназия в Стара Загора и ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – Стара Загора с престижни класирания като ученик в математически състезания. Работила като финансов директор на международни корпорации в чужбина.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram