Откриха учебната година в Община Казанлък

Председателят на Българската социалистическа партия и кмет на село Шейново Николай Терзиев изпрати поздравителни адреси до всяко училище в Община Казанлък.

Днес Терзиев сподели радостта и вълнението от откриването на новата учебна година заедно с ученици и учители в ОУ „Свети Паисий Хилендарски”.

„15 септември – първия учебен ден е една от най-светлите и щастливи дати, както и 24 май, в календара на всяко едно българско училище.

По случай първия учебен ден отправям най-искрените си поздравления към учителския колектив, непедагогическия персонал и всички ученици с пожелание за нестихващ стремеж и амбиция за знание и грамотност. Желая ви постигане на високи резултати и цели, които да бъдат вдъхновение, за да вървите напред и нагоре!”, каза кмета на казанлъшкото село Шейново Николай Терзиев.

По-късно Терзиев бе сред официалните гости на откриването на учебната година и ПМГ „Никола Обрешков”.

От днес възпитаниците на ПМГ „Никола Обрешков“ ще се обучават в новия корпус на ПГ „Иван Хаджиенов“.  Тяхното обучение ще продължи там, докато приключи ремонтът на Математическата гимназия.

„Първият училищен звънец на 15-ти септември, всяка година събира в едно ентусиазма и мечтите на младостта и опита на мъдростта, нека този ден бъде незабравим за всички вас, защото знанието е богатство и истина!

Най-искрено Ви пожелавам много здраве, успехи и  ползотворна нова учебна 2015/2016 година!”, каза Николай Терзиев.

 

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram