Откриха телата и на двете жени, загинали от взрива в „Арсенал“

Намерени са телата на жените, които бяха в неизвестност. Това стана ясно на брифинг тази сутрин пред оръжейницата „Арсенал“. Вчера беше потвърдена смъртта само на 55-годишен мъж – единият от тримата работници в цеха. По-късно са открити и телата на двете загинали жени, на 53 и на 43 години.

„Няма как да кажем причината за инцидента към момента. Работи се по няколко версии. Сред тях са човешка грешка и технически причини”, каза окръжният прокурор Дичо Атанасов. В цеха се е извършвало смесване на химични вещества, които представляват взривни смеси.

Мъжът е бил с осем години стаж в завода, едната жена е с девет години стаж в „Арсенал”, а другата с 15”, уточни още Атанасов.

При инцидента вчера пострада тежко още една жена, която бе откарана в болница в София с тежка черепно-мозъчна травма. Състоянието ѝ е стабилно към този момент.

Продължава разследването на причините за взрива.

Днес специална комисия с участието на всички институции, които са свързани с рисково производство, започва проверка.

След съдебно-медицинските експертизи на телата предстои да бъдат назначени химическа, взриво-техническа и други експертизи. Продължават разпитите на свидетели, а разследването е възложено на Национална следствена служба. Проверката ще изяснява и спазват ли се правилата за работа и безопасността на труда във всички обекти на „Арсенал“.

Eкипът ни изказва искрени съболезнования на семействата на загиналите работници в завод “Арсенал”!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram