Откриха обновеното училище в с. Хаджидимитрово

В съботния ден кметът на Община Казанлък Галина Стоянова откри модерната база на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ в село Хаджидимитрово, едно от петте учебни заведения, ремонтирано по проект „Обновяване на образователната инфраструктура в община Казанлък“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. По-късно днес, от 17:00 часа, предстои официалната церемония по откриване на сградата на училището в с. Ръжена.

В пет училища на територията на община Казанлък учениците ще бъдат посрещнати в напълно обновени сгради през Новата учебна година. Това ОУ „Свети Паисий Хилендарски“, село Хаджидимитрово, ОУ „Д-р Петър Берон“, село Овощник, ОУ „Свети Климент Охридски“, град Крън, ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“, село Ръжена и в ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“, град Шипка.

Общата стойност на проекта е в размер на 9 млн. 504 хил. 532 лв. Освен петте училища, със средствата са реконструирани и три детски градини в казанлъшкия квартал “Изток“. В резултат на строително-монтажните работи са въведени мерки за енергийна ефективност, ремонтирани и изградени са водопровод и канализационни инсталации, извършени са газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, монтирано е ново оборудване и са осигурени мерки за достъпна среда.

В ремонтирана сграда в понеделник, на 17-ти септември, ще започнат учебната 2018/2019г. и възпитаниците на най-голямото казанлъшко средно учебно заведение СУ „Екзарх Антим I“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram