Откликваме на молба от бесарабските българи за помощ

„Възраждане“ в Казанлък, Раднево и Стара Загора започва кампания по набиране на хуманитарни помощи за българите в Украйна. Акцията стартира след получено писмо от кмета на Болград (възприеман като неофициалната столица на бесарабските българи)  Сергей Димитриев, адресирано до лидера на партията Костадин Костадинов с молба за помощ. Това обяви областният координатор на „Възраждане в Стара Загора Даниел Проданов за Радио Стара Загора.

„Сложен е въпросът, той беше поставен и в Народното събрание. Украйна е в такава ситуация, че цялото й население има нужда от помощ, но ние на подобна молба, лично от представител на местната власт на Бесарабия, няма как да останем безучастни и да не направим всичко възможно да помогнем на хората там“.

Ще бъдат събирани стоки от първа необходимост – бебешки храни, памперси и хранителни продукти. В Стара Загора, желаещите да помогнат, могат да го направят в офиса на Възраждане на ул. „Св. Княз Борис“ 43 на 11 и 12 март  от 10 до 18 часа, а след това ще бъде публикуван график в страницата на „Възраждане“ за датите и часовете за прием на помощите в следващите дни. Парични преводи могат да бъдат извършвани само по сметка на координатора в Молдова, обясни Даниел Проданов.

След като бъдат събрани продуктите, те ще бъдат транспортирани първо до Молдова, а след това и до Украйна

„Ще организираме тяхното транспортиране първо до Тараклия в Молдова. От там част от тях ще бъдат насочени към Украйна“

Кампании сe провеждат и в Раднево и Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram