Отечественият съюз подкрепя на евровота Коалиция за България

„Мобилизираме членовете на Отечествения съюз в „горещите дни“ на предизборната кампания да дадем своя принос за победата на Коалиция за България“, съобщи в Стара Загора председателят Симеон Симеонов. Той пристигна в Града на липите, заедно със зам.-председателя Денко Денков и секретаря Златина Георгиева, за среща с представители на местната организация. На нея присъстваха още депутатът от Коалиция за България Георги Гьоков, председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски и общинският съветник Борис Боричев.
„Ние не сме политическа партия, нямаме кандидати в листите, включваме се в изборите по чисто патриотични подбуди. Интересува ни кой дава гаранции, че променяйки Европа, можем да променим и България“, заяви Симеонов. Той оповести и решението на Националния съвет на организацията да се подкрепи Партията на европейските социалисти, Българската социалистическа партия и лично техния лидер Сергей Станишев като единственият човек, чиято дума се чува в Европа.
Симеонов призова членовете и съмишлениците на Отечествения съюз да се включат в предизборната кампания „от врата на врата“ и да отворят ветрило за влиянието на Левицата. Целта не са твърдите ядра, а други групи от гражданското общество, на които да се разясни какво значи да си патриот днес.
Симеонов разказа още, че е поискал от лидера на ПЕС и на БСП Сергей Станишев да е българин и да остане българин след победата, и е получил уверение затова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram