Отборът на СОУ „Екзарх Антим І“ остана втори в състезанието „Млад огнеборец“

Домакините от СОУ „Пейо Крачолов Яворов“ Чирпан спечелиха областния кръг на състезанието „Млад Огнеборец“. На второ място останаха представителите на СОУ „Екзарх Антим I“. Малко не достигна на казанлъшкия отбор, воден от инструктурите Митко Димитров и Цветомир Цонков, да се класира на първо място и да представи област Стара Загора в Кранево, където на 6 юни ще се състои финалното състезание за определяне на републиканските шампиони в ученическото съревнование.
В ХV областни състезания МПО „Млад огнеборец” взеха участие 5 отбора от областта: СОУ „Железник” – Стара Загора, СОУ „Екзарх Антим І” – гр.Казанлък, СОУ „П.К.Яворов” – гр.Чирпан и СОУ „Васил Левски” – гр.Гълъбово и СОУ „Хр.Ботев” – гр.Павел баня. Състезателите премериха сили в две дисциплини: „Бойно разгръщане от състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия.” Всички отбори проявиха старание и вложиха сили и умения в напрегнатата надпревара за първото място, чийто носители от „Младежките противопожарни отряди” ще представят област Стара Загора в ХV републикански състезания МПО „Млад огнеборец” от 06.06 до 09.06.2014 г. в КК „Албена”.
Победители в комплексното класиране с 992,7 точки стана отбора на домакините от СОУ „П.К.Яворов” – гр.Чирпан, второ място зае отбора на СОУ „Екзарх Антим І” – гр.Казанлък, трети се класираха младите огнеборци от  СОУ „Васил Левски” – гр.Гълъбово. Като най-колоритен се отличи отбора на СОУ „Железник„ – гр.Стара Загора в почти пълен женски състав, прецедент в дългогодишната традиция на състезанието. Мероприятието завърши с тържествено награждаване, като победители са всички взели участие в него и докоснали се до професията „Пожарникар”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram