Отборите на училищата ни по шах не успяха да се класират за зоналните първенства

Казанлък не успя да класира своите отбори по шах при 5-7 и 8-10 клас на областните ученически игри по шах, домакин на които бе Стара Загора.
Отборът на 6-то ОУ „Свети Никола“ спечели надпреварата при по-малките, а при учениците 8-10 клас победител е Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“.
В групата 5-7 клас на областното първенство имаше само три участника. Всеки тим бе съставен от три момчета и едно момиче. Старозагорското 6-то ОУ „Свети Никола“ победи в двубоите 2-ро ОУ „Паисий Хилендарски“ Раднево и ОУ „Георги Кирков“ Казанлък и ще представя старозагорска област на
зоналния етап от ученическите игри. На второ място е ОУ „Георги Кирков“. При учениците 8-10 клас участваха само два отбора. Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ се наложи над Природоматематическа гимназия „Никола Обрешков“ Казанлък с 2,5 на 1,5 точки. Зоналният турнир, в който ще се включат победителите от Стара Загора, Кърджали и Хасково при децата 5-7 клас ще се проведе на 28-ми април в Кърджали, а при учениците 8-10 клас на 28-ми април в Хасково.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram