Основаха Фондация на името на Исмаил, спасил два живота, но загубил своя

Той спаси два живота, но остана завинаги на 21 г. Той живееше, за да прави другите щастливи. Той обичаше хората и живота. Той даваше и нищо не искаше в замяна. Той – Исмаил Бесоолу, чиято усмивка не слизаше от лицето и озаряваше дните на близки и приятели, на познати и непознати. Всеки, който се бе докоснал до голямото му сърце, не можеше да бъде равнодушен, когато ставаше дума за Исмаил. И днес е така…, но по малко по-различен начин. Днес Исмаил продължава да живее чрез едноименната фондация „Исмаил Бесоолу”, която родителите му учредиха в негова памет през април 2021 г. с една едничка цел – в помощ на хората, на онези, към които животът не е бил толкова благосклонен и не са имали равен старт.

Исмаил Бесоолу е роден през 1997 г. и до напускане на земния си път живее в село Алексадрово, общ. Павел баня. Загуби нелепо живота си – каруца, управлявана от човек, употребил алкохол, стана причина младото момче да напусне този свят завинаги, след като запази живота на водача и на животното.

Днес фондация „Исмаил Бесоолу”, която се ръководи от сестра му – Серпил Бесоолу, е помогнала на хиляди хора не само в България, но и в различни точки на света. Фондацията се води от максимата, че сърце, което дава, никога не остарява.

Всички, пряко ангажирани с дейността на фондация „Исмаил Бесоолу”, вярваме, че чрез доброто, което правим, Исмаил Бесоолу ще живее вечно. Надяваме се да имаме възможността и подкрепата на дарителите ни и занапред, за да се множат добрините и да радваме хората в нужда! Благодарим на всички, които ни подкрепят и вярват в каузите ни!

Ние знаем, че най – ценен е човешкият живот и се стремим да даряваме щастие, което да виждаме в очите на хората!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram