Оранжев код за Старозагорско заради жегите днес

Оранжев код за високи температури е обявен за 18 юни в общо 11 области в страната.

Опасно високи ще са градусите в областите Стара Загора, Плевен, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, Пловдив, Сливен, Ямбол, Хасково и Благоевград. Очакват температури между 38 и 40 градуса.
Специалистите препоръчват в най-топлите часове от деня да не излизаме, а ако го направим, да носим светли, леки дрехи и шапка, както и да приемаме повече течности.

Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове и привечер и през нощта срещу неделя на отделни места, главно в Северозападна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са и градушки.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. Привечер и през нощта срещу неделя на места в Западна Стара планина ще превали и прегърми. По високите части ще духа умерен до временно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра – около 23°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 22°-24°, на север от нос Калиакра 18°-19°.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram