Опера на язовира стартира от днес

Община Казанлък ще предложи организиран транспорт в дните на спектаклите на Държавна опера – Стара Загора. Бусът ще тръгва от спирката пред сградата на Общината два часа преди началото, в 18,00 ч. и ще връща пътниците след края на оперната постановка. Цената на билета в двете посоки е 5 лв.

Билети за оперните спектакли ще може да се закупят и на място на брега на язовира. Продажбата на билети за оперните спектакли на Държавна опера – Стара Загора продължава на цена 20 лева в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4. Работното време на центъра е от 09,00 ч. до 18,00 ч., с прекъсване между 12,30 и 13,30 ч. Телефоните за контакти са: – 0431/98352, +359 885771464. Билетите са в продажба и на касата на операта.

Дългоочакваните празнични дни, посветени на мистичната древнотракийска култура тази година започват в петък на 26 август и ще продължат до 4 септември. Програмата е наситена с разнообразни събития, сред които оперните спектакли се отличават с висока класа и атрактивност на брега на язовир „Копринка“, над водите на потопения древен град Севтополис.  

За втори път на откритата сцена Държавна опера – Стара Загора и Община Казанлък ще предложат на изисканата публика три спектакъла с начален час 20,00 ч.:

  • на 1 септември – „Хубавата Елена” опера-буфа от Жак Офенбах с участието на Антоанета Добрева-НЕТИ
  • на 2-и септември –  „Кармен” от Жорж Бизе с Даниела Дякова, Ивайло Михайлов, Валери Турманов и др.
  • на 3-и септември –  „Моление” – концерт в 2 части с диригент Старозагорски Митрополит Киприан

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram