Окошариха тартора на местна клика за наркотици

Мъж на 43 години от Казанлък, криминално проявен и осъждан за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и трима млади мъже от с. Розово са задържани в хода на операция с извършени претърсвания на осем адреса в Казанлък и в с. Розово, ползвани от задържаните. 43-годишният се оказал лидер на престъпна група за разпространение на високорискови наркотични вещества

Процесуално – следствени действия са осъществени и в землището на с. Розово, където полицаите открили три ниви, засети с канабисови насаждения. Общото намерено и иззето количество марихуана е приблизително 13 кг.

На адресите, освен дрога, са открити дълго нарезно оръжие, тип самоделна болтова карабина – незаконно притежавана, 42 боеприпаса, калибър 7,62 мм, оптика за оръжие, два заглушителя, дръжка и цев за късо бойно оръжие и др. Назначена е експертиза за установяване на произхода на оръжието, частите и боеприпасите.

В акцията са участвали служители на ГДБОП и колегите им от Стара Загора, Сливен, Хасково и Бургас, както и полицаи от ОДМВР – Стара Загора

Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство. Специализираният наказателен съд е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на ръководителя на групата и на двама от участниците. Работата по изясняване и документиране на престъпната дейност на задържаните продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram