Ограничават ползването на общински жилища

Предложена от администрацията на Казанлък промяна предвижда всеки наемател на общинско жилище да има възможност на сключени и подновени договори за срок до десет години. Засега наемателите имат право на неограничен брой договори. Промяната се налага заради големия брой желаещи, които чакат с години да бъдат настанени в общинско жилище, обясняват от община Казанлък. 

Към момента картотекираните, които чакат да бъдат настанени, са около 80 души, а в Казанлък има хора, които използват имотите повече от 20 години.

Друга причина за промяната е, че много от жилищата са били обитавани от недобросъвестни наематели, които не са полагали достатъчни грижи за опазване, поддържане и стопанисване. 

Ако промяната бъде одобрена от местния парламент, всички, които ще се наложи да освободят общинско жилище, ще бъдат уведомени за това в разумен срок преди изтичане на настоящите им договори.

Наемът на общинско жилище е един лев на квадратен метър за член от семейството, като на един човек се полагат 20 квадратни метра.

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram