Овладяха изтичането на газ в Николаево, няма паника сред населението

Течът на газ в град Николаево вече е отстранен, съобщи репортер на PressTV от мястото на инцидента. Към момента текат вторични замервания, няма пострадали.

Заради изтичането се е наложи спирането на електроподаването на цялото населено място, тъй като експерти са предупредили за евентуална опасност от възпламеняване.

Около 200 жители на град Николаево бяха евакуирани, а движението по път I-6 бе организирано чрез обходен маршрут през селата Ветрен, Зимница, Елхово, Едрево, Паничерево, Гурково.  По последна информация, движението по път I-6 разклон за с. Ветрен – разклон за Гурково вече е позволено.

Около 03:00 часа сутринта е подаден сигналът за изтичането. Течът на синьото гориво е бил от многотонна цистерна на митнически склад в близост до жп гарата.

Окръжна прокуратура Стара Загора ще започне необходимите процесуално-следствени дейности, за да се установи причината за инцидента. Продължава работата на екипите на полиция, пожарна и РИОСВ на мястото на инцидента.

Няма наличие на опасни вещества във въздуха в град Николаево след изтичането на газ тази нощ. Това каза по-рано областният управител на Стара Загора Георги Ранов. По думите му не се е стигнало до паника сред жителите на града.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram