Общоармейски шампионат се проведе в Казанлък

Близо 100 военнослужещи от цялата страна се включиха в общоармейски шампионат по дуелна и щафетна стрелба, който се проведе на Гарнизонния учебен център „Тюлбето“ в Казанлък. В надпреварата се включиха 9 отбора, сред които представители на ВА „Г.С.Раковски“, НВУ „Васил Левски“, отбори на Сухопътните войски, ВВС, Военна полиция, военни формирования. Събитието бе открито от бригаден Генерал Димитър Шивиков, ръководител на 61-ва Стрямска Механизирана Бригада, който коментира, че в надпреварата се включва елита на българската армия, като постиженията на българите са сред най-добрите в Европа.
Подготовката за състезанието на отборите трае минимум два месеца, като точки се дават, както за бързина, така за уцелените мишени и за общо класиране. Сред най-добрите отбори бяха представителите на 61-ва Стрямска бригада, които дадоха рекордно време в щафетната стрелба от 1 минута и 34-ри секудни.
Ст. лейтенант Иван Иванов коментира, че автомат Калашников, с който стрелят момчетата, е сред най-доброто оръжие, но високият дух и добрият отбор са в основата на всички успехи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram