Общинският съвет одобрява директора на болницата

На своето редовно заседание на 31-ви март общинският съвет, предстои да одобри управителят на „Многопрофилна болница за активно лечение Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък

Конкурсът за управител  се проведе на 14-ти март в сградата на общинска администрация.

Като единствен кандидат в него се включи д-р Кети Маналова – Владкова, която се бори за трети, тригодишен, мандат като управител на най-голямата общинска болница в България.

Сред  документите  за участие в конкурса, най-голямо любопитство представлява „Програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период“.

Самата Д-р Кети Маналова –Владкова е управител на казанлъшката общинска болница от 2008-ма година. Притежава квалификация „вътрешни болести“ и квалификация „Здравен мениджмънт“ , както и редица национални и международни сертификати за обучение по програми за управление на болничната помощ.

Тя е управителят, който съумя да минимизира огромните финансови задължения на болницата от близо 4 милиона лева и с помощта на общината да я превърне в най-модерното общинско болнично заведение през годините.

Д-р Маналова, буквално със зъби и нокти се бори през годините за запазване качеството на общинското лечение, превръщайки болницата в стълб на здравеопазването в региона, въпреки неспиращите реформи в здравния сектор.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram