Общинският съвет на Казанлък зацикли намясто?

Ds olil

Точно месец след Местни избори 2023 официалната страница на Общински съвет – Казанлък най-сетне бе актуализирана. Днес вече е публикуван съставът на Общинския съвет, който се закле още на 10 ноември.

До преди няколко часа на сайта стоеше информация за състава на местния парламент от изтеклия период, макар още преди 30 дена да беше ясно разпределението на мандатите, а няколко дена по-късно да беше публикувано решението на Общинската избирателна комисия за окончателния състав на Съвета за мандата 2023-2027 г.

Няколко от избраните за съветници от ГЕРБ веднага след изборите доброволно напуснаха местата си в местния парламент, а други получиха шанс да заемат банките им. В другите политически формации нямаше промени.

Очевидно все още старейшините не са разпределени по комисии, не са определени и председателите на отделните комисии, тъй като рубриката в официалния сайт на Съвета все още е празна. Вероятно тези процеси се бавят заради продължаващите преговори за позициите по комисии, въпреки че вече трябваше да е насрочено първото редовно заседание.

За първи път в най-новата история на казанлъшкия парламент структурирането му зацикли по неясни засега причини. Част от тях могат да бъдат осветени, едва когато стане ясно как са се договорили партийните групи за състава и авангарда на комисиите.

Ето и окончателния състав към момента на Общинския съвет, публикуван на сайта му:

ГЕРБ: Николай Златанов, Младен Желев, д-р Белчо Белчев, Мария Цонева, Аксения Тилева, Антим Паральов, Николай Факиров, Недко Коджабашев, Румяна Крачева, Иван Гитев, Стоян Чачкаров, Валентин Кралев

„Алтернатива на гражданите“: Янко Запрянов, Драгомир Петков, Владимир Чучумишев, Мариета Пепелешкова, Петя Папазова, Иван Иванов, Добрин Драгнев

БСП: д-р Иван Колев, Пламен Караджов, Моника Динева, Теодора Иванова, Продан Бюйлеков, Стоян Петров

ДПС: Ахмед Мехмед, Станчо Леков, Юзеир Кенан, Джамал Папарланов, Борислав Асенов

„Възраждане“: Димитър Пашев, Калин, Калинов, Симеон Шопов

ИТН: Живка Железова, Николай Колев

ПП-ДБ: Алекси Алексиев, Иван Лапчев


Последвайте PRESSTV вече и в Telegram