Даниел Проданов с остра критика към ГЕРБ:  Позволихте „Америка за България“ да овладее българското образование

„Сега, когато трябва да се води политически и идеологически дебат за това какво се преподава на нашите деца, Вие бягате от зала“, обърна се от трибуната на Народното събрание депутатът от Възраждане Даниел Проданов към ГЕРБ. „Нищо не направихте срещу това „Америка за България“ да стане най-влиятелната фондация в българското образование. Тя пропагандира крайно либерални стратегии по всякакъв начин, както и работи за подмяна на самосъзнанието на българските деца в синхрон с най-абсурдните и тотално несъвместими с традиционните български ценности културни модели. Кадри на „Америка за България“ управляват държавата ни в момента – най-ярки примери са премиерът акад. Николай Денков и образователният министър проф. Галин Цоков“, каза Проданов.

Още от основаването си ГЕРБ са в голяма идеологическа грешка. Тази абревиатура означаваше „Граждани за европейско развитие на България“. Бяха някак удобно пропуснали обаче, че България е най-старата европейска държава и няма как тепърва да се запознава с някакви европейски ценности. Това е доста обидно за българските граждани.  Ние винаги сме били европейска държава и българските ценности са европейски ценности, каза старозагорският депутат от Възраждане.

Даниел Проданов определи като изключително жалък факта, че в България все още има мнозинство, което се приема за евроатлантическо, тъй като самото понятие е изпразнено от съдържание.

В Народното събрание беше предложен за разглеждане на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето, чрез който се забранява  разпространението на материали, свързани с половата идентичност и ориентация в училищните институции и детските градини, както и пропаганда за смяна на пола на децата, а лицата, разпространяващи такъв тип материали, да носят наказателна отговорност.

Предложението беше подкрепено от „Възраждане“, ИТН и БСП, чиито гласове не стигнаха, за да бъде прието и то беше отхвърлено.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram