Общинският съвет в Казанлък ще заседава извънредно на 7 септември

Извънредно ще заседава Общинският съвет в Казанлък на 7 септември.

В дневния ред на сесията са включени три точки:

Съветниците ще разгледат доклад на кмета Галина Стоянова, Община Казанлък да участва с проект за подмяна на отоплителната инсталация в детска градина ”Снежанка” по Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство ”Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, Мярка 1 – ”Енергийна ефективност”. Новооткритата грантова схема по програмата ”Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, Мярка 1 ”Енергийна ефективност” дава възможност да се финансират проекти с обща стойност от 20 000 евро до 200 000 евро, като приоритетно ще бъдат финансирани сградите с образователни, социални или културни функции. Крайният срок за подаване на документи е до 9 септември, а крайният срок за изпълнение на проектите е 30 април 2017 г. Това е и една от причините да бъде свикано извънредно заседание на Общинския съвет.

По втора точка от дневния ред съветниците ще трябва да гласуват за осигуряване на съфинансиране за проект ”Внедряване на мерки за енергийна ефективност на Административна сграда на Община Казанлък, предоставена за социални услуги” и проект ”Внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на здравната служба в село Дунавци”, за финансиране от Национален Доверителен Екофонд.

Трета точка касае провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем за срок от 10 години на Минерална баня Овощник, която се намира в квартал ”Казанлъшки минерални бани”. Определеният начален месечен наем е от 856 лв. без ДДС.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram