Годишни финансови отчети и доклади и кой да бъде удостоен за почетен гражданин на Казанлък в дневния ред на сесията

От 9:30 часа в зала „Инфра“ ще започне заседание на Общински съвет – Казанлък.
Местните парламентаристи ще вземат решения относно изменения и допълнения на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост на община Казанлък за 2014 година. Ще бъде повторно разгледано върнато от областния управител на Стара Загора Живка Аладжова решение на Общинския съвет Казанлък, което се отнася за отделяне на част от поземлен имот в град Крън за образуване на нов поземлен имот и обявяване на отделения имот за частна общинска собственост.
Общинският съвет изрази предварително съгласие за промяна на предназначението на отделения имот от „Земеделска земя” с начин на трайно ползване „Пасище, мера” с конкретно предназначение „За спортни дейности”. В тази връзка се разрешава и изработването на проект за Подробен устройствен план (ПУП), план за регулация и застрояване на отделения имот с цел промяна на неговото предназначение.
В приетото решение за промяна на предназначението на  отделения имот от „Пасище, мера” в „За спортни дейности” не е приложен инвестиционен проект и не е посочен срока на валидност на предварителното съгласие за промяна на предназначението на отделения имот, каквото  е изискването на чл. 25, ал. 5 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.
Общинарите ще разгледат годишния финансов отчет за 2013 г. на ”Балканинвест” ЕООД  и годишния финансов отчет за 2013 г. на ”Диагностично-консултативен център Поликлиника – Казанлък” ЕООД, ще вземат и решение относно покриване на загубата от минали години на МБАЛ ”Д-р Христо Стамболски” ЕООД, гр. Казанлък, с неразпределената печалба от минали години в размер на 17 845,96 лв., формирана през 2012 г. и 2013 г. включително. Предстои да се вземе решение за провеждане на конкурс за избор на управител на ”Балканинвест” ЕООД.
Ще бъдат представени годишните отчетни доклади на народните читалища на територията на Община Казанлък за 2013 г.
Друга точка в дневния ред е предложението за удостояване със званието ”Почетен гражданин на град Казанлък” на Лилия Димитрова, Гълъбина Михайлова, Александър Иванов и Алла Ангелова.
Съветниците ще изслушат доклада от Галина Стоянова – Кмет на Община Казанлък с проект за решение относно определяне на Средищни училища в Община Казанлък за учебната 2014/2015 година. Ще бъде гласувано и за решение относно даване на съгласие за започване на подготвителни действия за предоставяне на концесия на микроязовирите на територията на община Казанлък.
По време на сесията ще бъде разгледано предложение за предоставяне безвъзмездно на ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, с. Ръжена земеделски земи в землището на с. Ръжена.
Ще се гледа и концепция за въвеждане и прилагане системата на Делегиран бюджет в Предучилищното възпитание и обучение в Община Казанлък за периода 2014 г. – 2016 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram