Общинските съветници на Варна също приеха Декларация за запазване на местната полицейска школа и против настаняването на бежанци

В началото на извънредната сесия на Общинския съвет на Казанлък с единствена точка в дневния ред приемане на текста на декларацията, преди това одобрена от представителите на политически партии и групи в ОбС, беше съобщено и това, че Община Варна вече е направила същото ден по-рано, тъй като и жителите на морската столица могат да загубят школата за подготовка за кадри към МВР и тя да бъде обособена като лагер за бежанци.
В продължение на 48 часа, откакто стартира инициативата, вече са събрани 5 000 подписа в подкрепа на предложението за провеждане на референдум сред жителите на община Казанлък за запазване на на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР и против превръщането му в лагер от затворен тип или в лагер за настаняване на бежанци. Това обяви по време на извънредното заседание председателят на ОбС Николай Златанов. Той прикани и всички свои колеги, да изразят гражданската си позиция, като подкрепят протестите в Казанлък, които организира Инициативният комитет, съставен от представители на бизнеса.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram