Общинските съветници задават неудобни въпроси към кмета Стоянова на следващата сесия

Общинските съветници на БСП отправят Питане с четири въпроса към кмета Галина Стоянова. Въпросите са свързани с преструктуриране на образованието в община Казанлък. Те са задавани нееднократно от работещи в учебни и детски заведения в приемната на Групата съветници – социалисти на ул. „Чудомир” 1 в Казанлък през последните месеци.  
Въпросите касаят кметски  намерения и проекти за преструктуриране в сферата на образованието, изплащането на пътните разходи на учителите, кетъринговото хранене в детските и учебни заведения и др. БСП – съветниците настояват кметът да информира  за мотивите, водещи към преструктуриране, за очаквания ефект – социален, икономически, методически, възпитателен или друг. На следващото заседание на Общинския съвет, те очакват да чуят и разчетите за необходимите бюджетни ресурси, както и очаквания финансов резултат.
Групата на БСП пита защо не се изплащат пътните разходи  на учителите от началото на 2013 год. и какво налага по време на настоящата учебна година да се извършват съкращения в образованието?  Наистина ли  кметът настоява те да приключат  до 15-ти април и предприети ли са вече действия за съкращаване на работещите, са сред въпросите на съветниците от БСП. Очаква се на следващата сесия и кметския отговор какви са резултатите и ефектът от въвеждането на кетъринговото хранене в учебните и детските заведения.
Питането е мотивирано от общата картина на напрежение в сферата на образованието, създадено от темите за съкращения, проекти за преструктурирания, неизплатени пътни разходи и  заради недоволството на родителите във връзка с храненето.
Питането, от името на Групата съветници на БСП, е внесено от Васил Самарски на 8 април т.г. с входящ № ОС-1743 и е на  основание чл. 107 ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на ОбС.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram