Общинските съветници гласуват за Герб на Община Казанлък и по казуса с омбудсмана

На заседание на Общински съвет – Казанлък в залата за събрания „Инфра“ ще бъде представен Отчета за дейността на ОбС и неговите комисии за периода от 07.05.2012 г. до 07.11.2012 г.

Кметът Галина Стоянова ще представи проект за решение за приемане на графично и цветно изображение на Герб на град Казанлък, в изпълнение на Наредба 27 за символиката на Община Казанлък, за именуване и преименуване на обекти с общинско значение и за паметниците и другите възпоменателни знаци на територията на община Казанлък.Съветниците ще гласуват и за предложението да бъде изключен от Списъка на обекти – публична общинска собственост имот „Филиал „Христо Ботев“ към Междуучилищен център по трудово-политехническо обучение, за да бъде обявявен за имот – частна общинска собственост.

Друга точка в дневния ред е даване на съгласие Община Казанлък да кандидатства по Оперативна програма „Регионално развитие“ с проект за рехабилитация и обновяване на зони за обществен отдих в парк „Розариум“ и лесопарк „Тюлбето“ със свързваща ги велоалея и изграждане на нов паркинг за коли и автобуси, на стойност до 5 000 000 лева към който да бъдат включени и допълнителни обекти.

Ще бъде изслушан и докладът на общинския съветник Джамал Папарланов за закриване органа „Обществен посредник“ на територията на община Казанлък и отмяна на Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на община Казанлък.

М. Ганева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram