Общините търсят млади специалисти по програма на АЗ

Заявленията на млади специалисти, които искат да с възползват от предоставената им възможност от програма „Старт в кариерата“, се подават в Дирекция „Бюро по труда“ до 30 септември, включително, напомнят от службата.
Младежи до 29 годишна възраст могат да се възползват от обявените места, заявени от централни ведомства, областни и общински администрации. Може да се кандидатства по три позиции, като всеки един от кандидатите ще получи справка на място по време на консултацията с трудовите посредници.
Пет са свободните работни места по програмата за млади специалисти в Община Казанлък. Обявените позиции в общинската администрация в Мъглиж са три, в Николаево – две, по една – в  Гурково и Община Павел баня. Областната управа в Стара Загора е обявила пет позиции, които ще бъдат
заети от млади висшисти в две дирекции, обявиха от казанлъшкото „Бюро по труда“. Две от работните места са разкрити в РИО – Стара Загора, а в Регионалната здравна инспекция и Териториалното статистическо управление – по едно.
Интервютата на работодателите с кандидатстващите по програмата „Старт в кариерата“ са в периода от 29 октомври до 11 ноември. До 1 декември ще бъдат ясни списъците с класираните лица.
За страната обявените позиции са общо 1 457 работни места в администрацията -централни ведомства, областни и общински администрации, които се включват в една от най-успешните програми на Агенцията по заетостта. Тя се изпълнява за 13-та поредна година.
Възможност да започнат трудовия си стаж в централни ведомства ще получат 547 младежи. Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалности, администрация и управление, социални дейности, инженери, архитекти, строители, филолози, еколози и др.
В общинските администрации работните места са 799, а в областните управи – 111. Най-много от тях са за икономисти, юристи, архитекти, строителни инженери, специалисти в областта на компютърните системи и технологии, администрация и управление и др.
Кандидатите трябва да са на възраст до 29 ненавършени години (към 30 септември 2014 г. включително). Трябва да имат завършено висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място, както и да нямат трудов стаж по специалността.
Пълният списък на обявените работни места, както и условията и необходимите документи за кандидатстване, можете да се проследи на електронния адрес на Агенцията по заетостта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram