Община Павел баня обобщи представянето си на изложението „Ваканция и Спа Експо 2014“

Община Павел баня направи впечатляващо представяне в националната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо 2014″, която се проведе от 13 до 15 февруари 2014 година в „Интер Експо център“ град София и включи над 240 изложители.
Община Павел баня се представи с проекта „Долината на тракийските царе“, съвместен проект с общините Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Карлово и Сопот. Неговата основна цел е да се популяризират различни типове туризъм, които могат да се практикуват в тези общини. Голям интерес сред посетителите на туристическата борса предизвикаха седемте тематични маршрута„Маслодайна роза и фестивал на розата“, „Лековити минерални води Спа и уелнес през цялата година“, „Туризъм в автентична селска среда и съхранени традиции и фолклор“, „Съхранена природна среда и
биоразнообразие за екотуризъм“, „Тракийско наследство – долината на тракийските царе“, „Люлка на възрожденската култура“, както и „Най-доброто място за въздушни спортове и приключения“.
Организаторите на изложението „Ваканция и Спа Експо 2014″ удостоиха с грамота проекта. Наградата бе връчена на официална церемония „За успешно развиваща се дестинация за фестивален туризъм“.
Това участие на Община Павел баня предостави много нови възможности за реализация на региона. Голяма част от туроператорите проявиха явен интерес и заявиха своето желание чуждестранни групи туристи да бъдат част от розобера, който се провежда ежегодно на територията на общината
през месеците май и юни, както и да присъстват на фестивала на розата и минералната вода, който тази година ще се проведе от 11 до 15 юни в град Павел баня.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram