Община Мъглиж ще кандидатства с проекти за енергийно обновяване на сградния фонд на кметства и читалища

Община Мъглиж ще кандидатства в процедура чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции от крайни получатели BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ в рамките на инвестиция C4.I1 „Подкрепа за обновяване на сградния фонд“ от Плана за възстановяване и устойчивост с предложения за изпълнение на инвестиции. По отношение на „Сгради за административно обслужване“ – с предложение за изпълнение на инвестиция за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сгради публична общинска собственост, ползващи се от кметството в с. Ягода и кметството в с. Дъбово.

Относно „Сгради за обществено обслужване в областта на културата и изкуството“ Общината ще участва с предложение за изпълнение на инвестиция за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в кметството в с. Шаново, НЧ „Наука – 1905 г.” с. Шаново, НЧ “Напредък – 1902 г.” с. Зимница и НЧ “Просвета – 1929 г.” с. Юлиево.

На заседанието си на 30 март общинските съветници упълномощиха Кмета на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов да извърши всички правни действия във връзка с кандидатстване за безвъзмездната финансова помощ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram