Община Мъглиж почисти 60 дка нерегламентирано сметище

Уважаеми жители на град Мъглиж,

За пореден път бяха почистени нерегламентираните замърсявания около река Мъглижка (районът на полигона) и в кв. Свобода и териториите около него. Площта на почистените терени е около 60 дка. Изразходвани са средства от общинския бюджет, които можеха да бъдат използвани по-целесъобразно.

Създаването на нерегламентирани замърсявания е предпоставка за разпространение на зарази и застрашава живота и здравето на хората.

Призоваваме Ви към по-голяма отговорност по отношение на опазване на Вашето здраве и околната среда.

Съгласно Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Мъглиж е забранено изхвърлянето на отпадъци извън контейнерите за ТБО (твърди битови отпадъци), както и създаване на нерегламентирани сметища около контейнерите, което затруднява тяхното събиране и извозване.

В случай, че контейнерите за битови отпадъци са препълнени, е необходимо отпадъците да се сложат в чували до контейнерите. На нарушителите ще бъдат налагани санкции, съгласно действащото законодателство.

Общинска администрация Мъглиж предприема действия за засилване на контрола с цел недопускане на образуването на нерегламентирани замърсявания чрез изграждане на видеонаблюдение и жива охрана.

Напомняме, че на територията на Община Мъглиж няма общинско депо и отпадъците се извозват до регионално депо в с. Ракитница.

От Ръководството

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram