Община Казанлък ще отбележи 139 години от Освобождението на Казанлък и от боевете при Шипка-Шейново

Тази неделя, на 8 януари, 2017г., от 10:00ч. лично Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан ще отслужи литургия за годишнината в храма към Девически манастир „Въведение Богородично“, гр. Казанлък.

От 11.30ч., отново в църквата към Девическата Света обител ще се състои тържественото честване на 139 години от Освобождението на Казанлък от турско робство, с поднасяне на цветя пред паметника на загиналите воини.

На следващия ден, в понеделник, 9 януари, 2017г., от 10.00ч. на Паметника на победата в с.Шейново ще бъде извършено поклонение и поднасяне на цветя по повод Освобождението на шейновци от турско робство и 139-та годишнина от боевете при град Шипка и село Шейново.

Час по-късно, от 11.00ч. ще започне заупокойната молитва в храм-паметника „Рождество Христово“ в гр. Шипка, след което ще бъдат поднесени цветя в криптата на храма, в знак на признателност към героите на Руската армия и на Българското опълчение, разбили в епичната Шейновска битка вражеските орди на Вейсел паша и загинали за Свободата на България.

 

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram