Община Казанлък се включи в „Предай нататък“ с подкрепа за Светла и Николай Димитрови

Семейството на Светла и Николай Димитрови с трите им деца – Нина, Галя и Васко, станаха герои в едно от първите предавания на Наталия Симеонова „Предай нататък“. Семейството живее в Казанлък в общинско жилище. Те се грижат за трите си деца, като двете момичета – Нина и Галя, са близначки на 15 години, а Васко е на 6.5 години. Светла разказа своята житейска история – двете момичета са родени преждевременно и 3.5 месеца престояват в кувьоз. Изписани са като клинично здрави, споделя майката, но след време се оказва, че имат сериозни заболявания. Нина страда от детска церебрална парализа, епилепсия и синдром на Уест, а Галя има ретролентална циброплазия.

Светла и Николай са се посветили на децата си. Николай работи в „Арсенал“ АД и е изключително грижовен съпруг и баща. Светла е неотклонно до близначките, обгрижва ги, помага на Галя за училище и денонощно е до Нина. Лъчезарният Васко е помощникът на мама.

Днес, на 3 декември 2012 г., очарователната Наталия, която в ролята на добрата фея, носи само хубави новини, дойде специално в града на розите. Доведе я жестът на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, която в навечерието на Рождественските празници направи най-красивия и полезен подарък на семейство Димитрови. Тя им връчи ключа на чисто ново общинско жилище. То се намира в предадената преди броени дни секция на блок на ул. „23 Пехотен Шипченски полк“ 108, вх. А. Жилището е просторно, с площ от 85 кв.м, на първия етаж, с чудесен изглед към зелено парково пространство, на тихо и спокойно място. И най-важното – банята е три пъти по-голяма от досегашната, която създаваше сериозен проблем на родителите. Новата баня позволява монтирането на така необходимата вана за тоалета на момичетата, особено на Нина.

„Много се радвам, не мога да повярвам, че това се случва. „Тайничко си мечтаех за по-голямо жилище и по-удобна баня и ето, че мечтата ми се сбъдна“, каза развълнувана Светла. Кметът Галина Стоянова пожела на нея да бъде все толкова силна жена и всеотдайна майка, а на цялото семейство да се случват само добри неща.

От Община Казанлък зарадваха децата и с още подаръци – анцуг за Васко, скицници за Галя и любимите плодове за Нинка.

На 29 декември 2012 г. в предаването на Наталия Симеонова „Предай нататък“ ще бъде излъчено днешното вълнуващо събитие в Казанлък. С убедеността, че добрите хора и благородните жестове раждат надеждата за по-щастлива и успешна Нова година.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram