Община Казанлък подписа договора по проекта „Долината на розите и тракийските царе“

Ds olil

Заместник-кметът на общината Лилия Цонкова в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова подписа договор по проекта „Долината на розите и тракийските царе“, съобщи пресцентърът на Община Казанлък. Министър Павлова пожала успех на проекта, както и още спечлени проекти на община Казанлък.

Проектът „Долината на розите и тракийските царе“ по Oперация 3.2: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите“ по ОПРР е спечелен от община Казанлък в партньорство с общините Карлово, Павел Баня, Сопот и Мъглиж и е на стойност 479 560 лв.

Чрез дейностите по проекта „Долината на розите и тракийските царе „ ще се налага като туристически бранд на националния и европейски туристически пазар. Ще бъдат разработени туристически пакети с маршрути между отделните общини, които включват разнообразни предложения за ваканционен туризъм. За промотиране на туристическия потенциал на района ще подготвят информационни материали на пет езика, ще бъдат поканени журналисти и туроператори от различни европейски държави, а общините от района заедно ще се представят на десет международни и шест национални борси.

„Оперативна програма „Регионално развитие“ осигурява над 300 милиона лева за популяризиране и подобряване на туризма у нас“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при подписването на договори с 28 общини за маркетинг и реклама на туристическия продукт.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководителят на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова връчиха чекове за над 20 млн. лв. За финансиране по схемата са кандидатствали 49 проекта, но са одобрени 28. Всеки от тях обхваща 3 общини, като по този начин местните власти взаимно си помагат, а не се конкурират, подчерта министърът. Тя напомни, че за финансиране по схемата може да се кандидатства до края на септември.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram