Община Казанлък открива дарителска сметка за сградата на читалище „Светлина“

Поради широкия обществен интерес и подкрепа за възстановяването на една от най-старите сгради в град Шипка – бившият дом на Народно читалище „Светлина – 1961“ Община Казанлък открива дарителска сметка за всички, които желаят да подпомогнат финансово обновяването на постройката.

Като основание за плащането трябва да бъде посочен текст: „За реставриране на старата сграда на Народно читалище „Светлина – 1861“, град Шипка“. Сметката, с „код за вид плащане” на Община Казанлък, по която следва да постъпват суми от юридически и физически лица е:

ОБЩИНСКА БАНКА АД

BIC: SOMBBGSF

IBAN: BG 07 SOMB 9130 84 2172 7344

Код за вид плащане:

в лева –  44 51 00

Всяко физическо или юридическо лице – дарител, което желае да получи договор или свидетелство за дарение може да изтегли съответния документ от официалната интернет страница на Община Казанлък www.kazanlak.bg или от тук: https://www.kazanlak.bg/page-1996.html

Междувременно, за да предотврати инциденти днес Община Казанлък запечата бившия дом на читалище „Светлина – 1861“ в град Шипка. Рушащата се сграда бе обезопасена и затворена и в близките дни ще бъде монтиран СОТ. Обектът привлича голямо обществено внимание, в него продължават да проникват и деца, а заради лошото си състояние е изключително опасен. Предстои Община Казанлък да възложи конструктивно обследване както на тази сграда, така и на залепената за нея недостроена постройка.

За да съхрани историческата и архитектурно-строителна стойност и значение на бившата читалищна сграда Община Казанлък бе принудена да предприеме крайните мерки поради дългогодишното бездействие на управлението на град Шипка.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram