Община Казанлък все още е без договор за зимното почистване на пътищата

Със заповед на Областния управител на област Стара Загора бе извършена втора проверка на специализираната техника за зимно поддържане на АМ „Тракия“, републиканската пътна мрежа и общинските пътни мрежи. Това се наложи, тъй като първата проверка, докладвана на заседанието на Щаба за координация при бедствия на 28 октомври показа, че има сериозни пропуски по готовността на снегопочистващата техника.
Докладът на директора на Областното пътно управление Стара Загора Петър Николов сочи, че специализираната техника за поддържането на републиканската пътна мрежа е в готовност да реагира при влошени зимни условия, с изключение на фирма „Пътстрой“ ООД от Стара Загора, която поддържа пътищата в опорните пунктове с. Средец, с. Мъдрец, гр. Чирпан и с. Братя Даскалови. При втората проверка фирмата не е представила необходимата техника за снегопочистването.
Първата инспекция констатира, че 6 от 11-те общини в област Стара Загора, нямат сключени договори за зимно поддържане на общинската пътна мрежа, след втората се установи, че все още договори нямат общините Стара Загора, Казанлък и Павел баня, като кметовете на Стара Загора и Казанлък в писмо уверяват, че до 8-ми ноември ще сключат необходимите договори, а от община Павел баня не е получен отговор.
Дежурствата на опорните пунктове ще се уточнят допълнително при влошаване на метеорологичните условия. Целта е да не се изразходват излишни бюджетни средства за дежурства на снегопочистващата техника в топлите дни.
Ако метеорологичните условия се влошат, лично Областният управител ще контролира изпълнението на задълженията от длъжностните лица, отговорни за зимното поддържане на пътищата в област Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram