Община Бургас „спасява“ лагера на Тео

След невъзможността на лагер „Паниците“ да приеме летните лагер-школите по физика на световноизвестния учител и откривател на таланти Теодосий Теодосиев – Тео, Община Бургас предложи да поеме организацията на занятията. Вече има записани десетки деца от цялата страна. Новината оповестиха от Фондация „ТЕО“.

„По решение на Община Казанлък, лагерът и тази години няма да бъде отворен, но получихме покана от община Бургас да проведем един наистина летен лагер на тяхна територия на две смени – от 16.08.2021 г. и от 23.08.2021 г. Занятията ще се провеждат в IT училището на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ) в кв.“Меден рудник“ на гр. Бургас, а храната ще бъде осигурявана от фирмата, която отговаря за училищата, детските градини, както и на други фирми в Бургас.“

С оглед на това положително развитие, тези дни ще бъдат обявени списъците на одобрените участници в лагер-школите и техните резерви.

Кметът на Бургас Димитър Николов също афишира новината: „Радвам се, че “златният” учител по приложна математика и физика и голям приятел на нашия град Теодосий Теодосиев прие поканата ни и ще проведе през лятото знаменитата си лагер-школа по приложна математика и физика в града ни!“

До момента са записани 120 ученици за първата лагер-школа, а други, близо 100 деца от цялата страна, също ще се обучават с Тео на по-късен етап. Всички ученици са от националните отбори по физика и математика, както и от елитни университети по света. Участниците са от математически и елитни гимназия от София, Варна, Бургас, Казанлък, Велико Търново, Сливен, Благоевград и други градове, както и от страни като Англия, Франция, Белгия и Австрия. От тях ще бъдат подбрани най-добрите, които ще се включат в летните школи.

Освен самият Теодосий Теодосиев, в лятната школа в Бургас ще преподават казанлъшкият учител Георги Бяндов, Камен Велев, който завършва физика в момента, Никола Каравасилев, подготвящ международните олимпиади по астрономия и астрофизика и други.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram