Общината с едно съболезнователно изречение за загиналите в „Арсенал“

Община Казанлък удостои близките на трите жертви при вчерашния взрив в „Арсенал“ АД с едно изречение, в което се изразява съчувствие: „Във връзка с трагичния инцидент в „Арсенал“АД през изминалия вторник изказваме искрени съболезнования за загубата на близките на загиналите трима служители! Светла да е паметта им!“

Припомняме, че във вторник /4 октомври/ трима работници – един мъж на 55 г. и две жени на 43 и 53 години, от Цех 150 на Завод 4 на оръжейницата загинаха след взрив, а четвъртата пострадала жена на 43 години е с тежка черепно-мозъчна травма и 80% изгаряния. Тя е настанена в софийска болница и към момента, според окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, е в стабилно състояние.

Тялото на загиналия мъж беше намерено, изхвърчало на метри от рухналата от взрива сграда на цеха, а останките на двете работнички бяха открити часове след аварията под руините на зданието от Специализиран екип на отряда за борба с тероризма.

Специална комисия с участието на всички институции, които са свързани с рисково производство, започва днес проверка в завод „Арсенал“ след трагичния инцидент.

По думите на Дичо Атанасов, към момента основната версия за причината за тежкия инцидент остава тази за грубо нарушение на технологичния процес. Няма как да се случи подобен инцидент, ако няма такова нарушение, коментира той и добави, че паралелно се работи и по други версии

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram