Общината иска общежитие от държавата?

Проучване възможността за прехвърляне собствеността на бившето общежитие на Механотехникума „Иван Хаджиенов” от държавна в общинска собственост, с цел превръщането му в жилещ блок за настаняване на нуждаещи се граждани по Наредба № 12 на Общинския съвет-Казанлък, е една от целите, заложени в Стратегията за управление и разпореждане с общинска собственост 2016-2019 на Община Казанлък.

Във връзка с недостига на жилища, за даване под наем на социално слаби семейства се налага учредяване право на строеж за жилищни сгради срещу придобиване на собственост на реални обекти, пише още в Стратегията. Целта е това да стане практика за следващите години.

Към продажба на жилищни имоти ще се пристъпи след изготвяне на технически и икономически анализ. Паричните средства да се използват за обновяване на съществуващия жилищен фонд.

Нужно е да продължи събарянето на амортизирани и без траен градоустройствен статут къщи,  разчистването на терените и оформянето им като зелени площи, или извършване на сделки с терени като заплащането на цената  или част от нея се извършва с получаване на готови жилища.

Снимка: интернет

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram