Обучение за повишаване на уменията на учители и психолози за безопасна среда за младите хора се проведе в Стара Загора

Форумът откри директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов. „Радвам се че осъществяваме подобно събитие, на което лектор е служител с дългогодишен опит в борбата с разпространението на наркотични вещества, какъвто е Петю Петков. Идеята да поканим господин Петков и да организираме лекциите в община Стара Загора и община Казанлък се породи от нуждата от добра превантивна дейност и познания за младите хора за вредата от употреба на наркотици“, каза старши комисар Христов. Той благодари на съорганизаторите и присъстващите за участието във форума и добави, че се надява и занапред да се работи в добра колаборация. Старши комисар Христов призова ако има съмнение да се подават сигнали своевременно и увери, че служителите на ОДМВР-Стара Загора ще реагират на всеки един.

Инспектор Петю Петков от сектор ,,Наркотици“ към СДВР, гр. София направи презентация ,,Всички заедно срещу наркотичните вещества“ на обучението за усъвършенстване и повишаване на професионалните умения на директори на образователни институции, педагогически съветници, училищни психолози и други, чиято работа е свързана с малолетни и непълнолетни.

Инспектор Петков говори за видовете наркотични вещества и вредата от употребата им. Той призова да се наблюдават поведенческите реакции на децата, които в кратък период водят до аномалии и да се работи съвместно с родители и институции.

Във форума участва и заместник-кметът на Община Стара Загора и председател на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните Милена Желева.

В утрешния ден ще се проведат превантивни беседи с насоченост вредата от употреба на наркотични вещества в училища в Стара Загора. Те се организират от ОДМВР-Стара Загора в партньорство с Община Стара Загора, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-Стара Загора, Община Казанлък, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-Казанлък, Районна прокуратура-Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram