Областният управител Живка Аладжова се срещна с ректора на Тракийски университет Стара Загора проф. Иван Станков

Днес областният управител Живка Аладжова се срещна с ректора на Тракийски университет Стара Загора проф. Иван Станков.
На първата си работна среща двамата обсъдиха проблемите на университета и възможностите за тяхното разрешаване. „Тракийският университет е на 6-то място от 52 университета и колежи в България. Това е една доста добра позиция, но определено има какво още да се желае за неговото развитие“, сподели проф. Станков и допълни, че ветеринарната медицина е на много добро ниво и не отстъпва по методи на преподаване и материална база на много Европейски университети.
„Имах удоволствието да се обучавам в Тракийския университет, така че в личен и в професионален план мога да кажа, че Вашият екип и ръководство са едни от най-добрите в страната. Считам, че мястото на Тракийския университет в нашата област е много важно, защото от тук тръгва бъдещето на нацията, на областта ни“, сподели областният управител.
Живка Аладжова ще съдейства за решаването на проблемите на университета. На следващата си среща ръководителите ще уточняват конкретни мерки и действия по най-неотложните казуси.
Проблем със сградата на ОД „Земеделие“ тревожи директора на ОД „Земеделие“ Анна Петкова. Сградата е построена през 1914 г. и е в много лошо състояние. Извършени са множество текущи ремонти, но тъй като сградата не е собственост на ОД „Земеделие“, не може да бъде извършен цялостен ремонт. Идеята е да се направи замяна между Министерството на земеделието и община Стара Загора, така че спокойно да бъдат предприети необходимите действия за реновиране и обезопасяване на помещенията. „Ще ускоря процедурата в частта, която е в правомощията на областния управител и мисля, че този проблем ще бъде разрешен“, заяви областният управител Живка Аладжова на срещата с Анна Петкова. „Старая се след всеки разговор, проведен с представители на общини, институции или граждани да има резултатност и конкретно действие.“, допълни Аладжова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram