Областният управител Живка Аладжова откри заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие

„Политиката на Правителството, което представлявам в област Стара Загора, е свързана с търсене на възможност за реализиране на младите хора. Ние търсим реалния начин младите хора да останат при нас, затова учебните заведения трябва да подготвят такива кадри, които да остават да работят тук“, каза областният управител Живка Аладжова на членовете на Комисията по заетост.
На днешното заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в област Стара Загора бе разгледан и съгласуван Държавния план-прием в системата на професионалното образование и обучение за учебната 2014/ 2015 година. Една от паралелките, които ще бъдат открити през новата учебна година е „Мехатроника“ в Професионалната гимназия „Иван Хаджиенов“ в гр. Казанлък.
Припомняме Ви, че след посещение на „Арсенал“ АД Областният управител Живка Аладжова се ангажира да съдейства за осигуряването на подходящо образование на млади хора, които впоследствие да работят в дружеството. Тя посредничи за провеждането на среща между директорите на „Арсенал“ АД и Професионалната гимназия в Казанлък. Областният управител Живка Аладжова проведе среща с Министъра на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова и получи подкрепа за откриването на паралелка по „Мехатроника“ от следващата учебна година в Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ град Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram